Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank opsiger 123 medarbejdere - "uforståeligt" ifølge fagforbund

6/2 12:32

Danske Bank har tirsdag opsagt 123 medarbejdere i ny fyringsrunde.

Det skriver Børsen.

- I dag er der internt annonceret en række tilpasninger i forskellige dele af organisationen, og det har desværre medført, at i alt 123 medarbejdere blevet opsagt. De mennesker, der er blevet opsagt i dag, bliver tilbudt åbne stillinger andre steder i banken i det omfang, dette er muligt, og får hjælp til at forfølge jobmuligheder uden for banken, skriver Danske Bank i en skriftlig kommentar til Børsen.

Danske Bank-ansattes fagforening, Finansforbundet, kalder i en pressemeddelelse nedskæringerne for "uforståelige".

Banken begrunder afskedigelserne med et løbende fokus på at optimere organisationen til at kunne eksekvere på Forward ’28 strategien og for at tilpasse koncernen i takt med flere automatiserede processer og et øget digitalt fokus.

- Bankens ansatte har trukket et kæmpe læs for både at skabe resultater for banken og gå konstruktivt ind i de omfattende forandringsprocesser, banken har gennemført de senere år. At der nu skæres 123 kolleger af en i forvejen presset medarbejdergruppe, er svært at forstå for medarbejderne i Danske Bank, som vil virksomheden det bedste og hver dag gør en kæmpe indsats, siger Kirsten Ebbe Brich, formand for Finansforbundet i Danske Bank, i en meddelelse.

Ifølge formand i Finansforbundet, Dorrit Brandt, er forandringer en del af hverdagen som finansansat.

- Men her er vi i en situation, hvor Danske Bank leverer et rekordoverskud og så fire dage senere reducerer voldsomt i de medarbejdere, der har skabt resultaterne. Det virkelig svært at se både det rimelige og fornuftige i, siger Dorrit Brandt i meddelelsen.

Danske Bank kom i fredags med regnskab for 2023, som bød på et rekordoverskud på 21,3 mia. kr.

Link til artikel hos Børsen: https://borsen.dk/nyheder/finans/danske-bank-gennemforer-ny-fyringsrunde?

.\\˙ MarketWire