Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rekordstor ordreindgang bekræfter stærk momentum - direktør

7/2 08:34

Vestas' rekordhøje ordreindgang i fjerde kvartal - og samlet for 2023 - understeger selskabets "stærke momentum i slutningen af året."

Det siger vindmølleproducentens administrerende direktør, Henrik Andersen, efter selskabets regnskab for 2023.

- Vestas' resultater blev forbedret i løbet af 2023, og vi er glade for, at Vestas vendte tilbage til rentabilitet og nåede den øvre ende af vores forventninger, siger Henrik Andersen i regnskabet.

I 2023 omsatte Vestas for 15,4 mia. euro, og driftsresultatet, EBIT, før særlige poster endte på 1,5 pct. Den seneste prognose fra selskabet lød på en omsætning på 14,5-15,5 mia. euro og et driftsmargin på 0-2 pct.

- Vi fortsatte med at gøre fremskridt med vores strategiske prioriteter og styrke vores kommercielle og operationelle disciplin, hvilket sammen med væksten i vores serviceforretning hjalp os med at opnå en omsætning på 15,4 mia. euro, fortæller Henrik Andersen.

Han uddyber, at resultaterne blev hjulpet på vej af det forbedrede forretningsmiljø, men fortsat geopolitisk volatilitet, langsommelighed med at opnå tilladelser til vindparker samt en utilstrækkelig netudbygning på tværs af markeder ventes at skabe usikkerhed i 2024.

- Vores strategiske vej mod vores langsigtede ambitioner er klar, og vores fokus er fortsat at forblive disciplinerede for at fortsætte med at opbygge vores momentum og eksekvere så stærkt som muligt, siger Henrik Andersen.

.\\˙ MarketWire