Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck/CEO: Vi har masser af ammunition til investeringer

7/2 10:25

Lundbeck har masser af penge til at investere i den fremtidige vækst, så medicinalselskabet kan få bygget en bro over de patentudløb senere i dette årti, der truer med at ødelægge et øjeblikkeligt stærkt vækstmomentum.

Det understreger regnskabet for 2023, der - selv om fjerde kvartal endte lavere end ventet blandt analytikerne - også viser en rekordhøj omsætning og en markant stigning i de frie pengestrømme, som voksede med 120 pct. sammenlignet med året før.

- Vi ser meget stærke pengestrømme fra den underliggende drift. Vi har et meget stærkt vækstmomentum i store dele af vores portefølje, der trækker op der, og af samme grund ingen gæld. Det giver os ammunition til at investere i fremtiden, siger Charl van Zyl, der er administrerende direktør hos Lundbeck, til MarketWire.

Og de investeringer skal ske i både Lundbecks egen pipeline af produkter i de tidlige udviklingsfaser samt ekstern innovation, der kan tilkøbes.

Et godt eksempel på det var Lundbecks køb af Alder Pharmaceuticals, der bragte både Vyepti og lægemiddelkandidaten Lu AG09222 til forebyggelse af migræne på Lundbecks hænder.

- Vi ser helt sikkert en meget stærk organisk pipeline. Den er i dag på et tidligt stadie i fase 1 og fase 2, så det vil kræve ekstra investeringer at udvikle den yderligere. Men vi kigger på også på ekstern innovation, siger Charl van Zyl.

Fra egen pipeline har Lundbeck i onsdagens regnskab oplyst, at lægemiddelkandidaten Lu AF82422 til behandling af Parkinsons-sygdommen multipel system atrofi (MSA), tages videre til fase 3, selv om fase 2-studiet ikke viste statistisk signifikans i bedringen af sygdommen.

Men efter at have analyseret data og diskuteret dem med sundhedsmyndighederne, har Lundbeck valgt at gå videre til fase 3.

- Studiet var et lille studie, som mest var der for at vise et "proof of mechanism". At produktet faktisk rammer målet og har en effekt. Og det har vi nået. De data, som vi ser, giver os mulighed for at fortsætte med at udvikle det ind i fase 3, siger Charl van Zyl.

Lu AF82422 er blevet til som en del af Lundbecks antistofsamarbejde med Genmab, der blev startet for godt 13 år siden.

.\\˙ MarketWire