Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg-topchef varsler endnu engang højere priser - men bliver lavere end før

7/2 10:48

Priserne på øl og drikkevarer skal endnu engang stige, men prisforhøjelserne bliver lavere i 2024, end vi har set de seneste år.

Det fortæller Carlsbergs topchef Jacob Aarup-Andersen i forbindelse med årsregnskabet, der netop er lagt frem.

Det sker for at afbøde Carlsbergs stigende omkostninger, der er påvirket af inflation, højere råvarepriser, logistik og lønninger.

- Vi har i Carlsberg været meget tydelige i forhold til, at når udgifterne stiger, skal vi også hæve vores omsætning per hektoliter, siger Jacob Aarup-Andersen, der dermed varsler højere priser.

Han gør det dog også klart, at prisstigningerne bliver lavere, end hvad kunderne har oplevet i de seneste år. Det skyldes, at inflationen er på vej ned, og ventes at fortsætte i den retning.

- Jeg kan ikke give et niveau, men det er lavere, end hvad vi har set de seneste år, hvor inflationen har været meget højere. Det er lavere prisstigninger, end vi har set i fortiden, men jeg kommer ikke til at give et præcis tal, siger han på et investorkald i forlængelse af regnskabet.

Han afviser samtidig at sætte mere specifikke tal på enkelte regioner, lande og produkter.

Den aftagende inflation påvirker priserne på aluminium og byg, der ikke i samme grad er påvirket af højere priser som tidligere. Ifølge topchefen er det desuden værd at bemærke, at råvarerne blot står for omkring en fjerdedel af bryggeriets udgifter.

Prispresset er lige nu primært knyttet til højere omkostninger til logistik og lønninger. Her ser Carlsberg en mere vedholdende inflation, som topchefen betegner som "sticky".

SPORTSBEGIVENHEDER TRÆKKER OP

Carlsberg venter desuden at kunne få gavn af højere volumener i 2024, hvor man med andre ord forventer et større salg målt i mængder.

Det skyldes både den aftagende inflation, som ventes at smitte positivt af på forbruget senere på året. Samtidig ventes et bedre sammenligningsgrundlag, fordi dårligt vejr i 2023 trak ned, mens 2024 også byder på flere store sportsbegivenheder, som traditionelt gavner ølsalget.

- Vi får bedre sammenligning i midten af året efter den svære sommer og det dårlige vejr, og så har vi store sportsbegivenheder i Europa, som giver aktivitet på tværs af Europa. Det giver noget til vores volumen, så vi forventer mere forbrug på den baggrund, siger Jacob Aarup-Andersen.

Han fremhæver Frankrig som et eksempel, da franskmændene er værter for de forestående olympiske lege, der også ventes at tiltrække flere turister.

.\\˙ MarketWire