Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwools topchef ser tilbage på tilfredsstillende år - lander bedre end ventet i kvartal

7/2 13:58

Rockwools omsætning og driftsresultat er i fjerde kvartal bedre end analytikernes estimater.

Det viser regnskab for fjerde kvartal, der er præsenteret onsdag eftermiddag.

- I betragtning af det lave byggeaktivitetsniveau i de fleste af vores markeder opnåede vi samlet set tilfredsstillende resultater i 2023, siger Jens Birgersson, der er administrerende direktør i Rockwool, om regnskabet.

Han pointerer, at salget faldt 4 pct., hvilket er mindre end ventet ved indgangen til 2023.

Rockwools omsætning landede i fjerde kvartal på 934 mio. euro, hvilket er lidt over analytikerkonsensus på 922 mio. euro. Omsætningen i fjerde kvartal af 2022 var på 955 mio. euro.

På driften (EBIT) landede selskabet i fjerde kvartal et overskud på 135 mio. euro sammenlignet med analytikerprognosen på 133 mio. kr. og et overskud i samme periode sidste år på 101 mio. euro sidste år.

- Jeg er glad for, at vi sikrer et solidt lønsomhedsniveau, på trods af de udfordrende markedsbetingelser. Vi forventer fremadrettet et fortsat lavt niveau byggeaktivitetsniveauer på nøglemarkeder - med undtagelse af Nordamerika og Asien, siger topchefen i regnskabet.

Målt på bundlinjen havde den danske isoleringsvirksomhed i fjerde kvartal et overskud efter skat på 100 mio. euro.

Det var derved en anelse lavere end de 103 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år, men en spids over estimatet på 99 mio. euro.

.\\˙ MarketWire