Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool ser flad salgsvækst og faldende driftsmargin

7/2 14:05

Isoleringskoncernen Rockwool venter i 2024 en salgsvækst i lokale valutaer på cirka 0 pct. og en EBIT-margin på cirka 13 pct.

Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal, der er præsenteret onsdag eftermiddag.

Prognosen ligger over analytikernes estimater målt på salgsvæksten, men lidt under målt på driftsmarginen.

Inden regnskabet ventede analytikere en salgsvækst i lokal valuta på minus 1,7 pct. og EBIT-margin på 13,3 pct., viser estimater indsamlet af Rockwool.

Investeringerne venter Rockwool løber op i cirka 375 mio. euro.

I 2023 opnåede Rockwool en en salgsvækst i lokale valutaer på minus 4 pct. og en EBIT-margin på 14,3 pct.

For 2024 ser Rockwool ikke betydelig risiko for en bred recession på markederne for byggeri i Europa, men for isoleringssegmentet ses lav byggeaktivitet på de fleste markeder, især i Tyskland.

I Storbritannien venter Rockwool fortsat støtte til selskabets ikke-brændbare isoliering, mens salget af isoliering i Nordamerika nyder godt af det høje aktivitetsniveau i det kommercielle segment.

- Vi forudser en positiv salgsudvikling på det amerikanske marked, og vi øger produktionen på vores fabrikker for at imødekomme den voksende kundeefterspørgsel, skriver Rockwool.

I Asien ventes den positive salgsudvikling fra 2023 at fortsætte ind i 2024.

For de fleste af forretningsenhederne inden for Systems-segmentet forventer Rockwool at levere positiv vækst i 2024.

Med hensyn til fastsættelse af priser vil isoleringskoncernen indføre inflationsrelaterede stigninger, dog differentieret på tværs af markeder for at beskytte markedsandele.

- Hidtil i 2024 har vi set et skift i efterspørgslen inden for vores produktapplikationer med flere ønsker om fladt tag og facadeisolering, som traditionelt har lavere marginer, skriver Rockwool.

.\\˙ MarketWire