Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fald i fragtrater er ensbetydende med underskud for Mærsk i årets sidste tre måneder

8/2 08:35

Den nye virkelighed har bidt sig fast hos A.P. Møller-Mærsk, som har omsat for mindre og tjent markant færre penge i årets fjerde kvartal, når man sammenligner med året forinden.

Mærsk har i oktober, november og december landet et justeret underskud efter skat på 442 mio. dollar mod et justeret overskud på 4863 mio. dollar i fjerde kvartal 2023.

Til sammenligning forudså analytikerne et justeret underskud på 593 mio. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Omsætningen endte i kvartalet på 11.741 mio. dollar mod 17.820 mio. dollar i samme periode året før. Her havde analytikerne forventet et fald til 11.511 mio. dollar.

Det er kraftige fald i fragtpriserne og lavere efterspørgsel efter containerfragt, der har betydet fald i indtjeningen over det seneste år. Samtidig har der været frygt for overkapacitet i takt med, at de mange nye skibe, som rederierne har bestilt under pandemien, bliver leveret til markedet.

På den korte bane er frygten for overkapacitet dog trukket en anelse i baggrunden, da uro i Det Røde Hav har fået de største rederier til at sejle en omvej uden om det konfliktfylde farvand og Suez-kanalen, og det trækker kapacitet ud af markedet. Det er stadig uvist, hvor længe situationen vil vare ved.

Under pandemien er Mærsk desuden lykkedes med at tegne flere længere kontrakter, som løbende genforhandles. Et af de vigtige parametre for rederiet er derfor, hvor stor en andel af kunderne, der fortsat holder fast i de lange aftaler, samt hvilket prisniveau de genforhandles på.

For Mærsk endte driftsresultatet, EBITDA, i fjerde på 839 mio. dollar mod 6540 mio. dollar i samme periode året før. Til sammenligning lød estimatet fra analytikerne på 1038 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire