Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwools topchef ser ikke nogen vending endnu trods vækst i fjerde kvartal

8/2 10:10

Rockwool kunne i perioden oktober, november og december præsentere sit første kvartal i 2023 med vækst, hvilket er positivt, men der er dog ikke tale om en vending.

Det siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, til MarketWire i kølvandet af regnskabet for fjerde kvartal, som blev offentliggjort onsdag eftermiddag.

Isoleringskoncernen har været hårdt presset på en række markeder for byggeri i Europa, hvor især boligkøberne er ramt af de høje renter og den høje inflation.

Det er dog gået den rigtige retning, pointerer Rockwools topchef med henvisning til, at væksten i omsætningen er steget med 2 pct. i fjerde kvartal efter at været faldet med henholdsvis 7, 7 og 4 pct. i årets tre første kvartaler.

- I sidste kvartal havde vi en lille smule vækst, og det var gennem hele kvartalet. Det betyder ikke, at vi ser en vending på markedet, men det er i det mindste positivt, at vi fik de mængder på det meget, meget vanskelige marked, udtaler Jens Birgersson, der fortsætter:

- Noget af det skyldes naturligvis, at Nordamerika og Asien går lidt bedre, men vi så også i Østeuropa et par lande, hvor vi fik flere ordrer, noget af det på grund af sammenligneligheden med sidste år.

Boligbyggeriet i Norden med undtagelse af Norge har det dog stadig superhårdt, siger topchefen med henvisning til de svage markeder i Danmark, Sverige og Finland.

TODELT MARKED FOR BYGGERI I EUROPA

Rockwool venter i 2024 at opnå en flad udvikling i salget målt i lokalvaluta, og for Europa ved Jens Birgersson heller ikke helt, om markedet vil falde en smule eller blive bedre.

- Grunden til det er, at vi ser to forskellige tendenser, siger topchefen og fortsætter:

- På den ene side ser vi inden for det tunge byggeri, hvor man opfører logistikcentre, fabriksbygninger, lægger flade tage på projekter og facadearbejde vi en vis opvågning med hensyn til opstart af projekter.

Isoleringskoncernens øverste chef vurderer, at bygherrernes tænkning er, at en mulig recession er overstået, når byggeriet står færdigt.

På boligsiden er der et meget lille efterslæb af byggetilladelser og meget få projekter, der starter op, siger Rockwool-direktøren, der henviser til meget lav aktivitet på hele boligområdet og enfamiliehuse.

- Spørgsmålet er så, om det balanceres ud. Som vi ser det i dag, burde væksten på den ene side opveje nedgangen på den anden side. Men igen, det er svært at vide, for vi har ikke en lang ordrebog, siger Jens Birgersson.

Efter nogle år med nedlukning af verden og krig i Europa fremhæver Jens Birgersson også, at han heller ikke kan forudsige om, der kommer en ny dramatisk makrobegivenhed, der kan påvirke afsætningen.

Europa er et vigtigt marked for isoleringskoncernen, da Vesteuropa sammen med Østeuropa inklusive Rusland udgjorde 78 pct. af koncernomsætningen i fjerde kvartal.

.\\˙ MarketWire