Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwools topchef: Har ikke indregnet nogen optimisme med hensyn til energirenovering

8/2 11:46

En vigtig drivkraft for at sætte gang i væksten igen for Rockwool kan være et opsving i energirenovering, men isolieringskoncernen har ikke indregnet nogen stor optimisme endnu.

Det siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, til MarketWire i kølvandet af regnskabet for fjerde kvartal, som blev offentliggjort onsdag eftermiddag

- Det burde komme på et tidspunkt. Hvis man ser på Tyskland nu, har de stadig 16-17 mia. euro til energirenovering. Vi kommer nok til at se en smule af det, men vi har ikke indregnet nogen stor optimisme. Det er mere et kommercielt segment i øjeblikket, siger Rockwools topchef.

Aktiviteten er lav, og de tyske bygningsarbejderne ligger næsten på mindstelønnen med ønske om 21 pct. mere i løn, siger Rockwool-direktøren, der også henviser til, at der i Sverige er indsamlet 18.000 underskrifter fra folk, der vil have regeringen til at sætte gang renoveringsprojekter.

- Jeg ville måske forvente, at regeringerne bliver nødt til at starte noget i år. Så er der altid spørgsmålet om, hvor kompleks ordningen skal være, siger Jens Birgersson, der fortsætter:

- Der er brug for to ting. På den ene side skal man afsætte penge til det. På den anden side skal man gøre ordningen pragmatisk, så man rent faktisk kan implementere den.

REGNER MED STABILE ENERGIOMKOSTNINGER

Produktionen af stenuld er meget energikrævende, og derfor var 2022 også et miserabelt år indtjeningsmæssigt, da energipriserne skød i vejret efter Ruslands krig mod Ukraine.

Sidste år faldt omkostningerne til energi tilbage, og Rockwool venter, at de vil forblive relativt stabile i år.

- Det er det, vi har set nu. Resten af året, i vores prognose, vil elektricitet og gas muligvis falde en smule, men vi bruger ikke så meget. Vores andre energiråvarer er stort set stabile, men det burde udjævne dem alle sammen og være omtrent fladt, siger Rockwools øverste chef.

Som udgangspunkt venter Rockwool et gradsvist fald i inflationen, men Jens Birgersson er dog lidt tilbageholdende med at erklære sejr over omkostningsstigningerne, da der stadig er udsigt til lønstigninger i løbet af foråret.

Han henviser blandt andet til forventninger om stigende lønninger i USA.

- I Europa må vi se, hvad der sker i løbet af foråret, hvor det lander. I dag er prognosen nok, at lønningerne vil stige 5-6 pct., hvilket er ret meget, da vi er ret arbejdskraftintensive, udtaler Rockwools administrerende direktør.


.\\˙ MarketWire