Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fortsætter den amerikanske inflation ned kan det bane vej for rentesænkninger

12/2 14:43

Tirsdag lander ugens nok vigtigste nøgletal - den amerikanske inflation for januar. Forbrugerpriserne er vigtige, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har dem for øje, når den skal lægge lodder for og imod en rentesænkning i vægtskålen.

- Feds chef, Jerome Powell, betonede på det seneste rentemøde, at det ikke var tilstrækkeligt for centralbanken, at kerneinflationen aftager til Feds målsætning på 2 pct., hvis faldet i inflationen ikke var bredt fordelt, noterer Jyske Bank sig om aflæsningen af inflationen og fortsætter:

- Centralbankchefen påpegede, at det seneste fald primært er trukket af faldende varepriser, men det er næppe vedvarende. Så Fed vil gerne se, at servicepriserne også stiger langsommere, inden de trykker på renteaftrækkeren. Men der er også lidt tid endnu - der er endnu en omgang forbrugerpriser inden Fed-mødet i marts.

Ifølge Bloomberg News ventes inflationen i januar at lande på 2,9 pct., mens kerneinflationen, der er forbrugerpriserne renset for mad og energi, ventes at lande på 3,7 pct. mod henholdsvis 3,4 pct. og 3,9 pct. i december.

- Den positive tendens i forbrugerprisindekset ventes at have fortsat i januar. Det vil være godt nyt for den amerikanske forbundsbank, som er tilfreds med den nuværende tendens, og med stor sandsynlighed vil begynde at nedsætte styringsrenten såfremt tendensen forbliver positiv, skriver Nordea om nøgletallet.

.\\˙ MarketWire