Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu-konkurrenten Olympus nedjusterer efter jordskælv og afmatning i Kina

14/2 07:52

Japanske Olympus, der konkurrerer med danske Ambu inden for endoskoper, har nedjusteret forventningerne med henvisning til følgerne af et jordskælv i Japan og afmatning i Kina.

I det forskudte tredje kvartal, der dækker oktober, november og december, steg omsætningen med 6,5 pct. til 239,07 mia. yen svarende til 11 mia. kr. Det er over analytikerkonsensus på 235,97 mia. yen.

Driftsindtjeningen er dykket 30 pct. til 34,25 mia. yen, hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 42,87 mia. yen.

For hele regnskabsåret, der slutter 31. marts, nedjusteres forventningerne til omsætningen til 924 mia. yen fra tidligere ventet 958 mia. yen.

Prognosen fro den justerede driftsindtjening skæres til 145 mia. yen fra tidligere ventet 174,5 mia. yen.

Det er særligt selskabets endoskopforretning, der står for de sænkede forventninger, da salget i denne forretning nu ses på 575 mia. yen mod tidligere ventet 604 mia. yen.

- Nedjusteringen tilskrives hovedsageligt effekten af jordskælvet på Noto-halvøen og suspension af forsendelser af nogle produkter inden for kirurgisk endoskopi samt effekten af køberes beslutninger om at forsinke udbud, da de håndterer virkningerne af anti-korruptionskampagne i Kina, skriver Olympus.


.\\˙ MarketWire