Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nedjustering koster på kursen hos tysk stålvirksomhed

14/2 12:42

Den tyske stålvirksomhed Thyssenkrupp får onsdag en hård medfart på børsen i Frankfurt, efter at selskabet er kommet med tal for første kvartal af regnskabsåret 2023/24 og i den forbindelse har sænket omsætningsforventningerne.

På grund af volumenreduktioner hos Steel Europe og Materials Services forventer Thyssenkrupp nu, at salget for regnskabsåret 2023/2024 vil være på niveau med året før. Tidligere var der ventet en lille stigning, fremgår det af en meddelelse fra selskabet onsdag.

I et vanskeligt markedsmiljø præget af geopolitiske usikkerhed og handelskonflikter forventer Thyssenkrupp, at den makroøkonomiske udvikling i indeværende regnskabsår generelt vil være udfordrende. Desuden forventer virksomheden yderligere volatile prisniveauer på salgs- og indkøbsmarkeder, for eksempel for råmaterialer og energi. Dette kan resultere i udsving i salgs- og indtjeningsudviklingen.

Thyssenkrupp venter fortsat, at det justerede driftsresultat, EBIT, vil stige til et højt trecifret millionbeløb i euro sammenlignet med 703 mio. euro sidste år, men primært som følge af rentebetingede nedskrivninger i første kvartal af regnskabsåret 2023/2024 forventer virksomheden nu, at nettoresultatet vil stige til omkring break-even.

Den tidligere forventning var en stigning til et positivt tal på "et lavt til mellemstort trecifret millionbeløb i euro".

Aktien i Thyssenkrupp ligger ved 12.30-tiden onsdag 7,5 pct. lavere i 5,10 euro.

.\\˙ MarketWire