Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Berkshire Hathaway, Lyft og Schenker

15/2 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

PORSCHE, BENTLEY OG AUDI BILER INDEFRYSES I AMERIKANSKE HAVNE GRUNDET FORBUDTE KINESISKE DELE

Tusindvis af Porsche-, Bentley- og Audi-biler er blevet beslaglagt i amerikanske havne, efter at en leverandør til moderselskabet, Volkswagen, fandt en kinesisk underkomponent i køretøjerne, der overtrådte anti-tvangsarbejdslovgivningen. (US PORSCHE, BENTLEY AND AUDI IMPORTS HELD UP OVER BANNED CHINESE PART)

BRUXELLES ÅBEN FOR TELEKOMMUNIKATIONSFUSIONER FOR AT STØTTE INVESTERINGER

EU er åbent over for europæiske telekommunikationsfusioner, der kan hjælpe med at finansiere udrulningen af 5G og opdatere aldrende netværk. Det vil sandsynligvis blive set som en opblødning af den hidtidige hårde linje, der har sat en stopper for flere potentielle aftaler i de seneste år. (BRUSSELS OPEN TO TELECOMS MERGERS TO SUPPORT INVESTMENT)

WARREN BUFFETTS BERKSHIRE HATHAWAY REDUCERER ANDEL I APPLE

Warren Buffetts Berkshire Hathaway solgte 10 mio. Apple-aktier i de sidste tre måneder af 2023, og reducerede positionen i en af de "fire giganter", der står for det meste af investeringsselskabets værdi. (WARREN BUFFETT’S BERKSHIRE HATHAWAY PARES ITS STAKE IN APPLE)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

BHP SIGNALERER MILLIARDNEDSKRIVNINGER PÅ NIKKEL-PRODUKTION

Mineselskabet BHP Group har annonceret en af de største nedskrivninger på nikkeldrift, efter at priserne på batterimetallet begyndte at falde sidste år. Producenterne forventer ikke en vending i nær fremtid, da væksten i salget af elbiler aftager. (BHP SIGNALS $5.7 BILLION OF WRITE-DOWNS FROM NICKEL CRASH)

CISCO VIL FYRE 5 PCT. AF ARBEJDSSTYRKEN I OMSTRUKTURERING

Cisco Systems planlægger at fyre omkring 5 pct. af arbejdsstyrken som en del af en omstruktureringsplan, der skal tilpasse forretningen og åbne for yderligere investeringer i nøgleområder. Det anslås at ville give nedskrivninger på omkring 800 mio. dollar, der primært vil blive bogført i tredje kvartal. (CISCO TO CUT 5% OF WORKFORCE AMID RESTRUCTURING EFFORTS)

JAPANSKE RENESAS ELECTRONICS KØBER ALTIUM FOR 5,9 MIA. DOLLAR

Den australske børsnoterede udbyder af designsoftware Altium er blevet solgt til den japanske chipproducent Renesas Electronics for 5,91 mia. dollar kontant. Altium-aktierne steg mere end 30 pct. efter meddelelsen og aftalen. (JAPAN’S RENESAS ELECTRONICS TO BUY ALTIUM FOR $5.9 BILLION)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

LYFT-AKTIER TAGER RUTSJEBANETUR EFTER FEJLAGTIGT NUL REGNSKABET

Lyfts ledelse fik røde ører, efter at en tastefejl i selskabets regnskab førte til et stigning på næsten 70 pct. i aktiekursen, før fejlen blev opdaget, og aktien faldt dramatisk tilbage. Den turbulente handel begyndte, da Lyft rapporterede, at dens marginvækst for det kommende år ville være være 500 basispoint, hvor det skulle have været 50 basispoint. (LYFT SHARES TAKE A BUMPY RIDE OVER ROGUE ZERO IN FINANCIAL RESULTS)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

LANCIAS VENDER TILBAGE

Den italienske bilfabrik Lancia vender tilbage som det tredje premium-mærke i Stellantis-gruppen sammen med Alfa Romeo og DS. I 2024 lanceres Lancia på markederne i Belgien, Holland, Spanien og Frankrig, før de tager fat på det tyske marked i 2025. (DIE RÜCKKEHR VON LANCIA)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

MERE END 20 VIRKSOMHEDER ØNSKER AT KØBE DEUTSCHE BAHN-DATTERSELSKABET SCHENKER

Interessen for at købe logistikselskabet Schenker er større end forventet. Mere end 20 potentielle budgivere har udtrykt deres interesse for en overtagelse i første runde. (MEHR ALS 20 INTERESSENTEN: DIESE UNTERNEHMEN WOLLEN DIE BAHN-TOCHTER SCHENKER KAUFEN)


THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

JAPAN MISTER PLADSEN SOM VERDENS TREDJESTØRSTE ØKONOMI

Japans økonomi skrumpede uventet for andet kvartal i træk i slutningen af 2023, og gled ind i recession. Bruttonationalproduktet faldt med et årligt tempo på 0,4 pct. i de sidste tre måneder af sidste år efter en revideret nedgang på 3,3 pct. i det foregående kvartal. Data bekræfter også, at Japan nu er den fjerdestørste i verden målt i dollar, mens Tyskland overtager tredjepladsen. (JAPAN LOSES ITS SPOT AS WORLD'S THIRD-LARGEST ECONOMY)

.\\˙ MarketWire