Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Schnabel advarer mod forhastede rentenedsættelser

16/2 10:30

Den Europæiske Centralbank bør være varsom med at sænke sine renter for tidligt og dermed risikere, at inflationen igen kan blusse op.

Det understreger Isabel Schnabel, der er direktionsmedlem i ECB, i en tale ved et arrangement i den italienske by Firenze ifølge Bloomberg News.

Her fremhæver direktionsmedlemmet, at pengepolitikken bør forblive restriktiv, indtil ECB med sikkerhed ved, at forbrugerpriserne vil arte sig og bevæge sig mod målet om en inflation på 2 pct. om året.

- Den seneste lange periode med høj inflation indikerer, at vi må være varsomme og ikke bare justere pengepolitikken for tidligt for at undgå en "frem og tilbage"-politik som den i 1970'erne, siger Isabel Schnabel.

Flere medlemmer af ECB og ikke mindst chefen, Christine Lagarde, har også advaret mod at forhaste sig med rentesænkningerne, da den nuværende økonomiske udvikling endnu ikke understøtter en lempelse.

ECB-chefen har tidligere peget på sommeren som et godt tidspunkt at sænke renterne.

Også den tyske centralbankchef, Joachim Nagel, har talt for en tålmodig tilgang til pengepolitikken. Han vurderer, at det er værre at sænke renten for tidligt end for sent.

Blandt ECB's mere dueagtige medlemmer har franske Francois Villeroy de Galhau omvendt plæderet for, at en "gradvis og pragmatisk ageren kan være at foretrække frem for at gøre det for sent".

Forbrugerpriserne i eurozonen blev senest opgjort til 2,8 pct. i januar efter en afmatning fra 2,9 pct. måneden før. Opgørelsen for februar offentliggøres 22. februar. Her venter økonomerne ifølge Bloomberg News en fastholdt stigningstakt.

.\\˙ MarketWire