Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk centralbanks foretrukne inflationsmål tiltog formentlig i januar

19/2 06:35

Kerneinflationen, opgjort på PCE Core, der er den amerikanske centralbanks foretrukne mål, steg formentlig mere i januar i end i nogen anden måned siden januar sidste år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Kerneinflationen vurderes at være steget med 0,4 pct. på månedsbasis, altså i forhold til december 2023, og man skal helt tilbage til januar 2023 for at finde et højere tal i 0,51 pct. I både november og december var den endda helt nede i 0,1 pct. på månedsbasis.

Prognosen er ifølge The Wall Street Journal beregnet på baggrund af to andre prismålinger for januar, tirsdagens forbrugerpriser og fredagens producentpriser, og normalt er forudsigelserne ganske præcise.

Inflation Insights og Employ America forudser begge en månedsvækst i PCE Core på 0,36 pct., mens UBS, Goldman Sachs og Morgan Stanley spår et løft på 0,42-0,43 pct.

Sammenlignet med niveauet for januar 2023 vil en måling under 0,40 pct. være lig med en årlig vækst i kerneinflationen på 2,8 pct. I december var den på 2,9 pct. og i november på 3,2 pct.

Federal Reserve har et hovedmål om prisstabilitet, hvilket den udtrykker som en årlig kerneinflation på 2,0 pct.

PCE Core for januar offentliggøres den 29. februar.

Link til original artikel (abonnement): https://www.wsj.com/livecoverage/stock-market-today-dow-jones-02-16-2024/card/the-fed-s-preferred-inflation-gauge-likely-posted-largest-rise-since-early-2023-dMjEeFPx2H0LNMF5SUS3?

.\\˙ MarketWire