Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Astrazeneca løftes til tops i Europa efter stærke data med lungekræftmiddel

19/2 11:38

Astrazeneca belønnes for studiedata med lungekræftmidlet Tagrisso i mandagens handel, efter at data har vist, at midlet har sænket udviklingen i sygdommen hos patienter med fremskreden lungekræft.

Det skriver Bloomberg News.

Studiet har undersøgt Tagrisso som vedligeholdelsesterapi hos patienter med ikke-småcellet lungekræft og en generisk mutation, der betyder, at ingen målrettet behandling for tiden er tilgængelig på markedet.

Ifølge Astrazeneca viste studiet statistisk signifikante og yderst klinisk meningsfulde forbedringer i den progressionsfri overlevelse hos patienter, der ikke kunne behandles med operation, skriver Bloomberg News.

Og det belønnes aktien for i mandagens handel på børsen i London, hvor Astrazeneca sendes op med 3,4 pct. til 10.438 pence, hvilket gør aktien til en af de højest scorende i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Tagrisso blev i sidste uge godkendt i til behandling af ikke-småcellet lungekræft sammen med kemoterapi af de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA).

I forbindelse med årsregnskabet for 2023 for nylig pegede Astrazenecas chef for kræftområdet, Dave Fredrickson, ifølge Bloomberg News på, at studiet ville være en "virkelig vigtig katalysator" for Tagrisso.

.\\˙ MarketWire