Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Halvsur stemning trods kinesisk rentereduktion

20/2 06:32

De asiatiske aktiemarkeder har svært ved at holde stemningen oppe tirsdag.

Udsigt til kursfald på Wall Street oven på mandagens helligdag i USA lægger en dæmper på entusiasmen hos investorerne.

De amerikanske futures indikerer kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,3 pct., når markedet genåbner i New York senere på dagen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan viger 0,1 pct.

En større end forventet rentenedsættelse fra den kinesiske centralbank, People's Bank of China, formår ikke at ophidse investorerne, der er trætte over udeblivelsen af større stimuleringsforanstaltninger.

Bankens femårige primær-rente for realkreditlån blev sænket med 25 basispoint til 3,95 pct., hvor der var ventet en reduktion på 10 basispoint til 4,10 pct.

- Det er en betydelig nedsættelse, der viser, at politikerne er seriøse. Men det skal stadig ses, om det er tilstrækkeligt til at holde momentum vedvarende. Markedet er stadig på udkig efter flere finanspolitiske støtteforanstaltninger, især målrettet forbruget, siger strateg Christopher Wong fra OCBC i Singapore til Reuters.

Shanghai Composite er uændret, mens CSI 300 falder 0,2 pct.

Lidt tunger ser det ud for aktierne i Hongkong, idet Hang Seng-indekset falder 0,3 pct.

I Tokyo reagerer investorerne negativt på fredagens kursfald på Wall Street kombineret med en styrkelse af den japanske yen.

- Det japanske marked forventes at handles i et snævert område i dag, da det amerikanske marked var lukket mandag, så der er mangel på nye indikationer, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225 viger 0,3 pct., mens Topix-indekset falder 0,4 pct.

De øvrige asiatiske børser er lettere blandet med en underliggende negativ bias. Taiex-indekset i Taiwan stiger 0,4 pct., og i Singapore ligger Strait Times-indekset ligge med et plus på 0,1 pct.

Seouls Kospi-indeks dropper 1,2 pct., og ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et tab på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix-0,4
Hongkongs Hang Seng-0,3
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+0,4
Sydkoreas Kospi-1,2
Indiens BSE Sensex-0,2
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire