Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Canadisk inflation aftog mere end ventet i januar

20/2 15:01

Inflationen i Canada aftog mere end ventet i januar, hvilket giver den canadiske centralbank mere råderum til at begynde rentenedsættelserne i de kommende måneder.

Det viser opgørelsen over forbrugerpriserne for årets første måned tirsdag eftermiddag.

Den årlige vækst i forbrugerpriserne opgøres i januar til 2,9 pct., hvilket er et fald fra 3,4 pct. i december samt under økonomernes forventning om en årlig vækst på 3,3 pct.

Også den canadiske centralbanks foretrukne mål for kerneinflationen overrasker positivt ved at falde til en årlig vækst på 3,3 pct. fra 3,5 pct. for december.

Dermed genoptager kerneinflationen den faldende tendens, efter at den har ligget på 3,5 pct. i de tre sidste måneder af 2023.

Dette er den sidste inflationsrapport før rentemøde i den canadiske centralbank 6. marts.

Økonomer forventer i vid udstrækning, at centralbankens beslutningstagere ved den lejlighed vil holde styringsrenterne på 5 pct. for et femte møde i træk og forudsiger, at lempelsescyklussen starter omkring midten af 2024.

I januar var den primær bidragyder til inflationsopbremsningen et fald i benzinpriserne på 4 pct. En lavere vækst i priserne på dagligvarer og lavere priser på flybilletter og rejser hjalp også, skriver Bloomberg News.

Ses der på pengemarkedet indregnes nu 19,6 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse på rentemødet den 6. marts mod 12,1 pct. mandag.

Den lavere end ventede inflation svækker den canadiske dollar betydeligt til 5,0973 kr. fra 5,1183 kr. umiddelbart før opgørelsen.

.\\˙ MarketWire