Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple idømt milliardbøde af EU for konkurrenceforvridende regler i App Store

4/3 13:17

Teknologigiganten Apple er blevet idømt en bøde på 1,8 mia. euro af EU-Kommissionen for at have hindret rivaliserende musiktjenester som Spotify i at tilbyde forbrugerne abonnementsløsninger uden om App Store.

Det oplyser EU-Kommissionen mandag ifølge Bloomberg News.

Samtidig med bøden, der svarer til 13,5 mia. kr., kræves Apple at stoppe med at forhindre konkurrenter i at informere kunder om, at konkurrenternes tjenester kan købes billigere uden om App Store.

- I et årti har Apple misbrugt sin markedsdominerende position i markedet for distribuering af musikstreaming gennem apps i App Store, siger Margrethe Vestager, der er konkurrencekommissær i EU-Kommissionen, i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

- Det har de gjort ved at begrænse udviklere i at informere forbrugerne om, at alternative og billigere musiktjenester var tilgængelige uden for Apples økosystem, fortsætter hun.

Apple har afvist bøden, da lovgiverne ifølge teknologigiganten ikke har formået at "frembringe troværdige beviser på skade mod forbrugerne og ignorerer realiteterne i et marked, der trives, er konkurrencedygtigt og hurtigtvoksende".

Aktien i Apple viger mandag 0,9 pct. i formarkedet. Selskabet er dog også siden fredag blevet fjernet fra børshuset Evercores liste over foretrukne aktier.

.\\˙ MarketWire