Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Saudi Aramco, Huawei og Boeing

11/3 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

SAUDI ARAMCO ØGER UDBYTTET TIL NÆSTEN 100 MIA. DOLLAR TRODS OLIEPRISFALD

Saudi Aramco har øget udbyttet til næsten 100 mia. dollar og rapporteret det næsthøjeste årlige overskud i selskabets historie trods lavere oliepriser og produktionsnedskæringer. Nettoindtjeningen var 121 mia. dollar sidste år, svarende til et fald på omkring en fjerdedel. (SAUDI ARAMCO INCREASES DIVIDEND TO NEARLY $100BN DESPITE OIL PRICE FALLS)

AMERIKANSKE FLYSELSKABER UNDER BESKYDNING FOR AT HÆVE BAGAGEGEBYRER IGEN

Delta Air Lines har hævet prisen for at tjekke en kuffert ind fra 30 dollar til 35 dollar. Fem andre amerikanske luftfartsselskaber har hævet bagagegebyrer med 5 dollar i de seneste to måneder. (US AIRLINES UNDER FIRE FOR RAISING BAGGAGE FEES AGAIN)

BRITISK-FOKUSERET DETAILMÆGLER ETORO OVERVEJER NEW YORK-BØRSNOTERING

Det Israel-baserede mæglerhus og detailhandelsplatform Etoro går efter en værdiansættelse på mere end 3,5 mia. dollar ved en børsnotering i USA, på trods af at Storbritannien er detailhandelsplatformens største marked. (UK-FOCUSED RETAIL BROKER ETORO CONSIDERS NEW YORK FOR IPO)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

AUSTRALIEN AFSKAFFER NÆSTEN 500 SÅKALDTE GENE-TARIFFER

Den australske regering vil afskaffe tæt på 500 "gene"-tariffer fra 1. juli, hvilket reducerer omkostningerne ved at importere alle slags varer. Labour-regeringen betegner det som den største ensidige toldreform i mere en to årtier, og de mistede indtægter vil tynge budgettet knap 20 mia. dollar i tabte indtægter årligt. (AUSTRALIA TO ABOLISH NEARLY 500 SO-CALLED NUISANCE TARIFFS)

AMERIKAS JOBMASKINE BLIVER VED MED AT SPILLE

Den amerikanske økonomi bliver ved med at øge antallet af job i tempo, der ikke er helt stærk nok til at genoplive inflationsfrygten. Der blev tilføjet 275.000 job i februar, et godt stykke over de 198.000, som økonomer forventede. Men der var betydelige nedjusteringer i forhold til de foregående to måneder. (HOW AMERICA’S JOBS MACHINE KEEPS HUMMING)

JUSTITSMINISTERIUM INDLEDER UNDERSØGELSE OG INTERVIEWER BESÆTNINGEN I ALASKA AIRLINES

Den amerikanske justitsministerium har indledt en efterforskning af det dørpanel i et Boeing 737 MAX-fly, der blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning. Efterforskningen skal klarlægge, hvorvidt Boeing overholdt et tidligere forlig, der løste en føderal undersøgelse efter to fatale 737 MAX-ulykker i 2018 og 2019. (JUSTICE DEPARTMENT OPENS PROBE, INTERVIEWS CREW IN ALASKA AIRLINES BLOWOUT)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

STAGNERENDE JOBMARKED LÆGGER PRES PÅ CENTRALBANKEN FOR AT SÆNKE RENTEN

Et kraftigt fald i lønvæksten og faldende efterspørgsel efter personale øger presset på Bank of England for at sænke renten og genoplive et stagnerende jobmarked. Employment Confederations og KPMG's månedlige jobrapport afslører, at vækstraten i begyndelseslønnen er faldet til det laveste i tre år. (STALLING JOBS MARKET PUTS PRESSURE ON BANK TO CUT INTEREST RATES)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

FAGFORENING ANNONCERER DEN NÆSTE JERNBANESTREJKE PÅ TIRSDAG

Togførernes fagforening GDL har opfordret til en ny strejke i overenskomststriden med Deutsche Bahn. Passagertrafikken går i stå fra tirsdag, mens en strejke blandt godstransport starter allerede mandag. (GDL KÜNDIGT NÄCHSTEN BAHNSTREIK FÜR DIENSTAG AN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

HUAWEIS CHIPGENNEMBRUD HAR BRUGT TEKNOLOGI FRA AMERIKANSKE LEVERANDØRER

Huawei og partneren SMIC var afhængige af amerikansk teknologi til at producere en avanceret chip. Shanghai-baserede SMIC brugte udstyr fra Applied Materials og Lam Research til at fremstille en avanceret 7-nanometer-chip til Huawei. (HUAWEI CHIP BREAKTHROUGH USED TECH FROM TWO U.S. GEAR SUPPLIERS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

HONGKONG-INVESTERINGSBANKER I TOMGANG UNDER BØRSNOTERINGSTØRKE

Hongkongs marked for børsnoteringer har haft en træg start på 2024. Fem virksomheder har rejst 2,2 mia. hongkong-dollar fra aktieudbud i årets første to måneder - det laveste siden 2011. (HONG KONG BANKERS ON ‘SURVIVAL MODE’ AS IPO DROUGHT ENDS WINDFALLS)

.\\˙ MarketWire