Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Stille rente frem mod amerikanske tal

14/3 11:59

Begrænsede bevægelser kendetegner torsdag middag obligationsmarkedet, som afventer amerikanske nøgletal senere på dagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger på 2,42 pct., eller blot 1 basispoint højere end ved børslukketid onsdag eftermiddag, men omvendt et basispoint lavere end åbningsrenten torsdag morgen.

Først på eftermiddagen kan det måske komme mere liv i renterne, når markedet får friske amerikanske data for udviklingen i producentpriserne og detailsalget i februar og tilgangen af nytilmeldte ledige i sidst uge.

Tallene offentliggøres samtidigt kl. 13.30, som er en time tidligere end sædvanligt på grund af amerikanernes overgang til sommertid fra ugens begyndelse.

UÆNDRET STIGNINGSTAKT I PRODUCENTPRISERNE

Producentpriserne ventes ifølge Bloomberg News' estimater at være steget med 0,3 pct. i februar på månedsbasis, som det også var tilfældet måneden før. Fratrukket udviklingen i energi og fødevarepriser ventes en stigning på 0,2 pct. mod 0,5 pct. i januar.

På årsbasis er ventet en stigning på 1,2 pct. fra 0,9 pct. i januar.

Detailsalget ventes at stige 0,8 pct. i februar efter et fald af samme størrelse i januar. Fraregnes bilsalget, ventes en stigning på 0,5 pct. efter et fald i januar på 0,6 pct.

Det ugentlige arbejdsløshedstal - nytilmeldte ledige - ventes opgjort til 218.000 fra 217.000 nye ledige ugen før.

Såvel detailsalget som antallet af nye ledige ses som indikator for styrken i den amerikanske økonomi, og skuffer de nye data med mindre detailsalg eller flere ledige end ventet, kan de presse renten ned. En større stigning i producentpriserne end ventet vil have den modsatte effekt.

.\\˙ MarketWire