Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renter rykker sidelæns frem mod nøgletal

15/3 11:57

Det er stort set status quo på det danske rentemarked fredag middag, hvor en stigning fra morgentimerne er gået i sig selv.

Midt på dagen ligger renten i 2,46 pct., som er et enkelt basispoint lavere end niveauet torsdag, hvor renten tikkede op med 6 basispoint.

Investorerne har fredag morgen fået endnu en skuffende fransk inflationsrapport at forholde sig til. Her er stigningen i forbrugerpriserne blevet oprevideret til 3 pct. på årsbasis i februar. Det er dog stadig en anelse lavere end inflationen i januar på 3,1 pct., men en skuffelse for økonomer, der havde ventet en måling på 2,9 pct., ligesom i den første opgørelse.

Også de italienske forbrugerpriser er offentliggjort fredag morgen, og her var stigningen i de endelige tal 0,8 pct. i februar, mens der var ventet 0,9 pct. som i den første opgørelse. Først mandag offentliggøres endelige inflationstal for eurozonen, der ventes at vise, at forbrugerpriserne steg med 2,6 pct. på linje med den første opgørelse.

Jo flere skuffelser fra de enkelte eurolande, jo større usikkerhed vil der dog være om det estimat.

Senere i eftermiddag lander nyt om den amerikanske industriproduktion for februar og University of Michigans forbrugertillidsindeks for marts.

- Skulle industriproduktionen og forbrugertilliden falde en del, kan det presse renterne ned i dag, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ud over de to vigtige data kommer der desuden Empire Manufacturing og importpriser fra USA.

.\\˙ MarketWire