Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Atos-storaktionær vil rekapitalisere - ikke sælge ud

25/3 08:03

Storaktionæren i franske Atos, Onepoint, vil modsætte ethvert salgsforsøg af selskabet og vil i stedet medvirke til at rekapitalisere det franske selskab.

Det skriver den franske avis Le Figaro ifølge Bloomberg News.

- Vores mål er, at Atos efter en finansiel reorganisering efter 2-3 år vil være i stand til at vokse 6-8 pct. og få marginer på niveau med konkurrenterne, siger David Layani, der er topchef for Onepoint, til avisen.

I sidste uge faldt Atos voldsomt, efter at den europæiske flyproducent Airbus trak sig fra forhandlinger om it-selskabets data- og cybersikkerhedsforretning. Som en konsekvens af de forliste forhandlinger med Airbus besluttede Atos at udskyde offentliggørelsen af sit regnskab, der var kalendersat til onsdag i sidste uge. Regnskabet offentliggøres i stedet i morgen, tirsdag.

Atos er ifølge Bloomberg News voldsomt forgældet som følge af flere fejlslagne handler. Atos var sidste måned i forhandling med investeringsfonden EP Equity Investments om forretningsbenet Tech Foundations. Også de forhandlinger strandede, da parterne ikke kunne nå til enighed.

Det franske it-selskabs gæld udgør 2,4 mia. euro med udløb næste år samt konvertible obligationer for 500 mio. euro med udløb i november i år, obligationer for 750 mio. euro med udløb i maj 2025 og yderligere lån for 1,2 mia. euro, der dog først udløber i 2028 og 2029.

.\\˙ MarketWire