Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Blackberry går frem i formarkedet efter stærkt regnskab trods lunken prognose

4/4 13:11

Teknologiselskabet Blackberry, der tidligere har gjort sig inden for mobiltelefoner, er kommet godt ud af fjerde kvartal.

Selv om prognosen for første kvartal af det nye regnskabsår er til den svage side, sendes aktien i vejret med 6,8 pct. i formarkedet.

Det skyldes ifølge Bloomberg News en overraskende høj omsætning i sidste kvartal af 2023 og en positive indtjening per aktie, hvor der ellers var ventet tab.

Dertil bemærker analytiker Paul Treiber fra RBC, at Blackberry har kurs mod "gode omkostningsbesparelser". Det skriver han i et notat ifølge Bloomberg News. Her bemærker han på den anden side også, at selskabets "langsigtede mål kan tage længere tid end ventet at opnå".

Her solgte Blackberry for 173 mio. dollar, mens analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet 154,2 mio. dollar.

Også den justerede bruttomargin på 74,6 pct. var bedre end ventet. Her var estimeret 68,9 pct.

Den justerede indtjening per aktie landede på 3 cent, hvor der ellers spået om et tab per aktie på 3,7 cent.

I første kvartal af 2024 venter Blackberry en omsætning i niveauet 130-138 mio. dollar, hvilket er noget i underkanten af markedets forventninger om et salg for 153,4 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire