Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tidlig påske hjælper Norwegian med at fylde flyene i marts

5/4 11:41

En tidlig påske var med til at fylde Norwegians fly i marts.

I alt fløj 1,54 millioner passagerer med det norske flyselskab i marts. Det er tre procent flere end samme måned året før.

Samtidig steg belægningsgraden til 85 procent, hvilket var fire procentpoint mere end året før.

Det viser Norwegians passagertal for marts.

- Vi er meget glade for endnu en gang at kunne præsentere stærke trafiktal, som i denne måned fik ekstra momentum på grund af en tidlig påske, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, i en pressemeddelelse.

Stigningen i antallet af passagerer er beskeden, mener Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef i Sydbank og følger luftfartsbranchen tæt.

Alligevel får selskabet en "massiv" fremgang i indtægterne, skriver han i en kommentar.

Det skyldes foruden flere passagerer, at flyene er fyldt bedre op, samtidig med at billetpriserne ifølge Jacob Pedersen er steget med 13 procent.

- Det er endnu et bevis på, at Norwegian står godt kommercielt og har godt fat i kunderne, skriver han i en kommentar til tallene.

- De seneste regnskaber har også vist, at selskabet har fundet melodien indtjeningsmæssigt, og Norwegian kigger ind i et rigtig godt 2024, hvis den høje rejselyst varer ved, lyder det videre.

Ifølge Jacob Pedersen er Norwegians indtægter i marts steget omkring 350 millioner norske kroner til omkring 1,9 milliarder norske kroner. Det svarer til cirka 1,2 milliarder kroner.

/ritzau/