Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Sløj omgang præget af nedtur blandt flyselskaber

5/4 17:53

Minusserne var klart i overtal på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor handlerne korrigerede for en stor nedtur i USA i den sene handel torsdag.

Fokus var fredag på den amerikanske jobrapport, der var stærkere end ventet og derfor næppe vil overbevise den amerikanske centralbank om, at renten skal sænkes på den korte bane.

Markedet spår nu første rentenedsættelse i USA i juni eller juli.

I USA formåede Wall Street dog alligevel at stige oven på statistikken, der også viste, at inflationsdelen i jobrapporten - lønstigningstakten - ramte det laveste niveau i næste tre år.

Stigningerne i USA ændrede dog ikke det samlede billede. Medregnet torsdagens nedtur i USA var der lagt i kakkelovnen til fald i Europa, og det paneuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede fredag 0,9 pct. lavere i 506,32.

Blandt de faldende aktier var flyselskaberne, der kan blive presset på omkostningerne og brændstofregningerne, efter at olieprisen i løbet af ugen blot er steget og steget til det højeste niveau siden oktober.

IAG, der ejer British Airways og Iberia, faldt 2,8 pct., Easyjet endte 1,9 pct. lavere, og Lufthansa dalede 4,3 pct.

I Storbritannien var der pres på detailsektoren, efter at brancheorganisationen British Retail Consortium meldte om en nedgang i antallet af kundebesøg i marts. Det skyldtes angiveligt dårligt og regnfuldt vejr.

JD Sports endte 4,0 pct. lavere, gør-det-selv-kæden Kingfisher faldt 2,9 pct., og supermarkedskæden J. Sainsbury mistede 2,1 pct.

.\\˙ MarketWire