Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Rentefald i sigte

18/4 06:56

Der er lagt op til vigende renter på de danske statsobligationer fra åbningen torsdag.

De amerikanske renter faldt efter dansk lukketid onsdag, og trods et mindre rekyl torsdag morgen på T-bondmarkedet i Tokyo, er niveauet stadig en del under niveauet ved dansk lukketid onsdag eftermiddag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med små rentefald, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation dykkede onsdag med 8 basispoint til 4,59 pct., og torsdag morgen forrentes den med 4,57 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 5 basispoint lavere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede onsdag i 2,51 pct. eller 2 basispoint lavere end tirsdag.

Der er et par interessante nøgletal i kalenderen torsdag.

Fra eurozonen kommer betalingsbalance og produktion i bygge- og anlægssektoren, og fra USA er der det amerikanske erhvervslivs aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia , Philadelphia Fed-indekset.

Men det er data for ansøgningerne om dagpenge i USA, der er i fokus, da enhver indikation om tilstanden i arbejdsmarkedet har indflydelse på den amerikanske centralbanks pengepolitik og dermed, hvornår man kan forventede en rentereduktion i år - om overhovedet.

- Skulle ansøgningerne overraskende stige i sidste uge, kan det presse renterne noget ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Antallet af ansøgninger estimeres at være 215.000 i sidste uge mod 211.000 ugen før.

Dagens sidste statistiske data fra USA er ledende indikatorer og salg af eksisterende boliger.

.\\˙ MarketWire