Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Stabil rente frem mod ugens vigtige prisdata fra USA

13/5 12:01

Obligationsmarkedet har mandag formiddag bevaret dagens indledende rentestigning, og ved middagstid er renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation fortsat 2,53 pct.

Det svarer til en rentestigning på 4 basispoint siden handlerne gik på forlænget Kr. himmelfarts-weekend onsdag eftermiddag.

Onsdag steg den ligeledes med 4 basispoint.

Inspirationen fra USA, hvor der ellers har været handelsaktivitet både torsdag og fredag, er sparsom. Trods udsving i begge retninger er den toneangivende tiårige T-bond-rente mandag samme sted, som den sluttede i onsdag aften - i 4,49 pct. Det er blot en anelse højere end ved dansk lukketid onsdag.

Mandagens kalender er fattig på begivenheder, der kan flytte rentemarkedet, men senere på ugen kan der komme anderledes bevægelse.

Det gælder især onsdag, når de seneste tal for udviklingen i forbrugerpriserne i USA afsløres.

De gælder for april, og ifølge Bloomberg News ventes inflationen at aftage til 3,6 pct. fra 3,8 pct. måneden får, når der ses på prisudviklingen eksklusive fødevare og energi. For den samlede prisudvikling regner økonomerne med en inflation på 3,4 pct. mod 3,5 pct. måneden før.

Dagen før, tirsdag, kan markedet få en forsmag på udviklingen med friske data for producentpriserne i april. De ventes at vise en stigningstakt på 2,3 pct. mod 2,4 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire