Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Meme-aktierne Gamestop og AMC ser ud til at fortsætte opturen

14/5 10:42

Meme-aktierne Gamestop og AMC kom mandag igen i vælten med voldsomme stigninger på børsen i New York, og tirsdag ser kursfesten ud til at fortsætte drevet af et solidt pres på spekulanter, der satser på kursfald.

Videospilforhandleren Gamestop steg mandag med hele 74,4 pct. og i tirsdagens formarked ligger aktien til at fortsætte opturen med en stigning på 45,2 pct. til 44,20 dollar.

For biografoperatøren AMC er der udsigt til en tilsvarende udvikling med et formarkedsplus på 44,1 pct. til 7,48 dollar efter mandagens gevaldige fremgang på 78,4 pct.

Ekkoet af meme-aktiemanien i 2021 er sammenfaldende med fænomenet "Roaring Kittys" tilbagevenden til det sociale medie X, skriver Bloomberg News.

Mandagens optur kom i kølvandet af et kryptisk indlæg på det sociale medie X fra Keith Gill, mere populært kendt under sit sociale medie-alias "Roaring Kitty".

Han blev kendt i 2021 efter at have lagt en række videoer online, der opfordrede investorer til at hoppe på Gamestop-vognen under meme-aktievanviddet.

Gamestop og AMC blev mangedoblet i starten af 2021, da spekulanter, der satser på kursfald, såkaldte shortsælgere, blev presset til at lukke positionerne ved at købe aktierne tilbage til en højere pris.

Den samme formel er formentlig også i brug nu, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen med henvisning til "Roaring Kittys" måde at kommunikere og signalere, at man bør købe Gamestop-aktien og presse shortsælgerne.

Andelen af shortsalg er ifølge Per Hansen dog ikke ekstremt høj, da den for AMC er på 18,8 pct. og 24 pct. for Gamestop.

- Det er meget højt, men ikke ekstremt højt. Til sammenligning har shortsalgsandelen i større danske selskaber som Bavarian Nordic, Zealand Pharma, Netcompany været i underkanten af 10 pct. på sit højeste, skriver Nordets investeringsøkonom.

Det er ifølge investeringsøkonomen dog usikkert om opturen bliver ved i en længere periode eller om det bliver en hurtig top og så ned igen for meme-aktierne.

- Ting gentager sig ikke 1:1, men udviklingen kan rime, skriver Per Hansen, der pointerer, at der ikke er tale om økonomisk fundamentalt undervurderede selskaber.


.\\˙ MarketWire