Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forventningerne til dansk økonomi stiger i ny prognose

16/5 10:55

Der forventes en vækst i dansk økonomi på 2,7 procent i 2024 og 1,8 procent i 2025, og inflationen skønnes at komme til at ligge på 2 procent i perioden.

Det fremgår af Økonomisk Redegørelse, regeringens prognose for dansk økonomi, som økonomiminister Stephanie Lose (V) præsenterer torsdag.

I den seneste prognose fra december var forventningerne til væksten markant lavere end i den nye. Her lød forventningen på en vækst på 1,4 procent i 2024 og 1,0 procent i 2025.

Inflationsmæssigt er de 2 procent et ønskværdigt sted at ligge. Her vil priserne stige stødt i takt med forventeligt også lønniveauet hos danskerne.

Økonomisk Redegørelse udkommer sædvanligvis tre gange om året – maj, august og december.

På beskæftigelsen ventes der samlet set et fald på 5000 personer på de to år. Den ventes at stige med 13.000 i 2024, men falde med 18.000 i 2025.

En ventet opjustering af råderummet står der ikke noget om i den økonomiske redegørelse. Finansminister Nicolai Wammen (S) sagde dog tidligere i maj, at et nyt tal ville blive meldt ud kort efter den økonomiske redegørelse og før en økonomiaftale for kommunerne.

/ritzau/