Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Rekordjagten fortsætter anført af Walmart og Chubb

16/5 15:42

En frisk kursrekord til detailkæmpen Walmart fra åbningen torsdag efter et stærkt regnskab bidrager til en lettere positiv start for det brede amerikanske aktiemarked.

Efter få minutters handel ligger S&P 500-indekset 0,1 pct. højere i 5312,99, efter at det onsdag endte rekordhøjt for 22. gang i år.

Dow Jones-indekset ligger desuden 0,1 pct. højere, mens Nasdaq-indekset ligger omtrent uændret.

Detailhandelsgiganten Walmart brager i vejret med 6,6 pct. til rekordkursen 63,75 dollar efter sig regnskab for første kvartal, der var bedre end ventet og bød på en opjustering af forventningerne til hele året.

For hele året venter Walmart nu en stigning i omsætningen i den høje ende af det tidligere ventede spænd på 3-4 pct. - eller lidt over det niveau.

Og forventningerne til indtjeningen per aktie hæves til den høje ende eller lidt over det tidligere ventede niveau på 2,23-2,37 dollar.

Modtagelsen af regnskabet onsdag aften fra Cisco Systems er mere lunken. Aktien steg ellers i eftermarkedet onsdag efter regnskabet, men torsdag har den lagt ud med et fald på 1,7 pct.

Også Cisco opjusterede i regnskabet ellers forventningerne til hele året.

NEDJUSTERING FRA DEERE

En nedjustering kom der torsdag derimod fra landbrugsmaskineselskabet Deere, der ellers slog analytikernes forventningerne til indtjeningen i det forskudte andet kvartal.

Selskabet, der er kendt for sine grønne traktorer, kom ud af andet kvartal med et nettoresultat på 2,37 mia. dollar. Det er 17 pct. lavere end i samme periode sidste år, men trods alt bedre end forventningen i markedet om et resultat på 2,16 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

For hele året venter Deere dog nu et overskud på 7 mia. dollar mod tidligere 7,5-7,75 mia. dollar. Aktien i Deere falder 2,3 pct. fra start.

Imens har forsikringsaktien Chubb lagt ud med et plus på 4,3 pct., efter at det er kommet frem, at investeringsselskabet Berkshire Hathaway har opbygget en ejerandel i selskabet til en værdi af 6,7 mia. dollar.

META UNDERSØGES AF EU

Meta Platforms falder derimod 1,0 pct. efter nyheden om, at EU har indledt en undersøgelse af selskabet på grund af bekymringer over, at selskabets algoritmer søger at gøre børn afhængige af de sociale medier Facebook og Intragram.

Thierry Breton, der er EU-kommissær for det indre marked, annoncerede undersøgelsen, efter at stikprøver har rejst en række røde flag.

Blandt andet bekymrer det EU, at unge angiveligt kan suges ind i såkaldte digitale kaninhuller, hvor algoritmen i stadigt stigende omfang leder brugeren i en bestemt retning og ofte mod upassende indhold.

Undersøgelsen betyder dog ikke nødvendigvis, at Meta har brudt reglerne.

.\\˙ MarketWire