Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Status quo for renterne efter byge af nøgletal

16/5 17:09

Det danske obligationsmarked fortsatte fra åbningen torsdag de vigende rentetendenser, men som dagen skred frem vendte renterne tilbage til nær udgangspunktet.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte torsdag uændret i 2,45 pct. efter et fald på hele 11 basispoint onsdag, da tegn på vigende inflation i USA pressede renterne ned verden over.

Chefen for Federal Reserves afdeling i New York, John Williams, siger i et interview med Reuters, at inflationstallene bekræfter, at prispressene gradvist lettes, men at han stadig har behov for at se flere beviser, før der kan justeres på renterne.

- Jeg ser ingen indikationer, der fortæller mig, at der er grund til at ændre den pengepolitiske kurs nu, siger John Williams, der ikke regner med at få den nødvendige større klarhed om, at inflationen er på vej mod de 2 pct. på helt kort sigt.

Handlen med rentefutures viser, at finansmarkedet i øjeblikket ser den ledende amerikanske rente være faldet til 4,86 pct. ved årets udgang. Det svarer til cirka to rentenedsættelser på 25 basispoint fra den nuværende niveau på 5,25-5,50 pct.

I løbet af torsdag eftermiddag blev investorerne præsenteret for en stribe amerikanske nøgletal, herunder lidt svagere tal for byggeriet i USA end ventet.

.\\˙ MarketWire