Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Faldt fra rekordniveau anført af Siemens

16/5 17:46

Efter ni dage i træk med fremgang og lukkerekord onsdag i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 blev den gode stime brudt torsdag.

Facit for dagen blev et minus på 0,2 pct. efter et samlet plus på 4,3 pct. i løbet af de foregående ni dages optur.

Den tyske industrikoncern Siemens faldt på børsen i Frankfurt 6,8 pct. efter et regnskab, hvor en skuffende udvikling i digital industries-divisionen trak ned i den samlede vurdering.

Som sektor faldt industri mest med 1,1 pct. - netop drevet af nedturen for Siemens.

Derudover faldt energi 1,0 pct. I den sektor tyngede oliegiganten BP med et fald på 1,5 pct., efter at der fragik udbytte i aktien.

Italienske Eni faldt desuden 2,1 pct., efter at det italienske finansministerium solgte en ejerandel på 2,8 pct. i energiselskabet for 1,4 mia. euro.

Roche steg derimod 3,3 pct., efter at det schweiziske medicinalfirma leverede opløftende data fra et fase 1 studie med et fedmemiddel.

- Resultaterne er meget opmuntrende for yderligere udvikling af CT-388 til både fedme og type 2-diabetes og understreger dets potentiale til at blive en af de bedste behandlinger med holdbart vægttab og glukosekontrol, udtaler udviklingschef Levi Garraway fra Roche.

I undersøgelserne blev der opnået et gennemsnitligt placebojusteret vægttab på 18,8 pct.

.\\˙ MarketWire