Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aktier: Bavarian og GN kæmpede om toppen i rødt C25

17/5 17:05

Bavarian Nordic strøg til tops fredag efter et varsel om potentielt udbrud af mpox fra USA - en sygdom, som netop Bavarian har en vaccine imod.

Også GN strøg op frem mod lukningen og sluttede dagen med et plus på 3,3 pct. uden umiddelbart selskabsnyt. Det var tredje dag i træk med stigninger over 3 pct. til GN.

I den modsatte ende drattede Mærsk ned, efter at aktien ellers lagde godt fra land på baggrund af fortsat stigende fragtrater.

C25-indekset endte dagen med fald på 0,5 pct. til 1985,24 og kom aldrig for alvor op i gear i løbet af fredagens handel. Også de øvrige europæiske markeder endte i rødt - blandt andet efter meldinger fra ECB's Isabel Schnabel, der er medlem af centralbankens direktion, hvor hun advarede mod to rentenedsættelser i træk.

Fredagens fald kom oven på en ellers pæn aktieuge, hvor eliteindekset samlet steg 2,7 pct.

Der var ikke mange impulser at handle på fredag, hvor udsvingene generelt var små.

- Der er ikke meget nyt under solen. Der handles lidt på de samme ting som de andre dage, siger Mads Zink, der er chef for aktiehandel hos Danske Bank, til MarketWire.

BAVARIAN NORDIC I FOKUS EFTER MPOX-ADVARSEL I USA

Bavarian Nordic strøg til tops, efter at de amerikanske myndigheder torsdag advarede mod en mere dødelig udgave af sygdommen mpox.

Samtidig forbereder myndighederne sig på en mulig stigning i smittetilfælde i USA i forbindelse med sæsonen for Pride-festivaler verden over, da flertallet af de mest udsatte grupper, herunder homoseksuelle mænd, ikke er blevet vaccineret mod sygdommen, skriver New York Times.

Bavarian Nordic står bag vaccinen Jynneos, og derfor giver meldingen opmærksomhed til det danske selskab. Aktien steg 3,1 pct til 178,75 kr. Det var niende handelsdag i træk med fremgang til Bavarian.

Bavarian fik følgeskab i toppen af GN, og ifølge Mads Zink kan det være efterdønninger fra det store pres på shortede aktier, der har været i USA. Det kan have fået nogle af de store hedgefonde til at lukke ned for deres short-positioner.

Danske Banks chefhandler vurderer derudover, at det kan være de samme mekanismer, der står bag Bavarians kursridt de seneste dage.

Mærsk så længe ud til at skulle blande sig i toppen, men ud på eftermiddagen drattede aktien helt ned, og det blev til et fald på 2,3 pct. til 11.430 kr. til B-aktien.

Aktien er dog også steget gevaldigt den seneste tid, i takt med at fragtraterne også er strøget op.

Derfor kan der være tale om noget gevinsthjemtagning fra investorernes side, vurderer Mads Zink.

ROCKWOOL FALDER TRODS LØFTET ANBEFALING

Rockwool har efter onsdagens regnskab fået løftet kursmålet hos et hav af analytikere, mens norske ABG Sundal Collier også kvitterede med at løfte anbefalingen til "køb".

Det var dog ikke nok til at hive isoleringsaktien op, og Rockwool lukkede med et fald på 0,2 pct. til 2672 kr.

Derudover har Zealand Pharmas regnskab for første kvartal fik fredag Danske Bank til at sætte anbefalingen op til "hold" fra før "sælg". Kursmålet er sat 22 kr. op til 626 kr.

Aktien hænger dog i bremsen og falder med 3 pct. til 600 kr.

Blandt sidepapirerne kom FCK- og Lalandia-ejeren Parken Sport & Entertainment med regnskab for første kvartal, hvor forventningerne til året bliver fastholdt.

Investorerne tog dog ikke vel imod tallene og sendte aktien ned med 4,8 pct. til 118 kr.

.\\˙ MarketWire