Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Rentestigninger i sigte efter amerikanske løft i pinsen

21/5 07:13

Der er bud efter rentestigninger på det danske obligationsmarked tirsdag morgen, efter at de amerikanske statsrenter kravlede yderligere op i løbet af både fredag aften og mandag, hvor det danske marked var lukket for anden pinsedag.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond i USA steg mandag med yderligere 3 basispoint til 4,44 pct.

Tirsdag morgen er renten kravlet yderligere op i 4,45 pct. på markedet i Tokyo. Det er 6 basispoint over rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede inden pinse.

Det gjorde markedet i øvrigt med et renteplus på 7 basispoint til 2,52 pct. for den toneangivende tiårige danske statsobligation.

Med til at skubbe renten opad var kommentarer fra ECB's Isabel Schnabel, der advarede mod at sænke renten på to møder i træk.

Tirsdagen er ikke tung på nøgletal, der for alvor kan flytte på renteniveauet, men der bydes dog blandt andet på vækstal fra Danmark og data for producentpriserne i Tyskland.

Tungere vejer dog formentlig en tale fra Christine Lagarde, der er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB), og flere fremtrædende medlemmer af toppen hos den amerikanske ækvivalent, Federal Reserve.

Fra USA er der desuden et referat af det seneste rentemøde i kalenderen til onsdag aften dansk tid.

.\\˙ MarketWire