Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Blackrock ser god forretning i obligationer i store økonomier med rentesænkninger forude

21/5 10:21

Verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, ser rentenedsættelser i den nærmeste fremtid, og går derfor på "overvægt" af obligationer i de udviklede økonomier.

Det skriver Bloomberg News.

- Vi er nu på overvægt i obligationer i udviklede markeder på en strategisk horisont for første gang i fem år, skriver Blackrocks strateger i et notat ifølge nyhedsbureauet.

De britiske statspapirer er blandt favoritterne i porteføljen, og baggrunden er, at Blackrock venter sænkede renter fra centralbankerne begynde snart, hvilket alt andet lige vil betyde højere kurser.

I forhold til det amerikanske marked er Blackrock dog fortsat forsigtig i forhold til inflationen, der gerne skal ned i et holdbart lavere niveau for at give mulighed for at sænke renterne igen.

- Sidste uges forbrugerprisindeks viste en aftagende inflation som ventet, men vi ser dog stadig inflationen stabilisere sig tættere på 3 pct. på lang sigt, skriver Blackrock-strategerne.

Markedet regner heller ikke længere med, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke sin ledende rente før slutningen af året, mens forventningen til eksempelvis Bank of England er en rentesænkning allerede i august, og hos Den Europæiske Centralbank (ECB) ventes styrerenten at blive sænket allerede i juni.

.\\˙ MarketWire