Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed's Waller vil se mange flere måneder med fornuftig inflation før rentenedsættelser

21/5 16:02

Amerikanerne skal vente nogle måneder endnu, før lavere renter bliver en realitet.

I hvert fald har Christopher Waller, der er styrerådsmedlem hos amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke travlt med at sænke renten.

Det skriver Bloomberg News.

Christopher Waller noterer, at den seneste måneds inflationsdata tyder på, at prispresset ikke er ved at accelerere, og det er positivt. Samtidig har han dog brug for "flere måneder" med "gode inflationstal", før han er klar til at sætte renten ned.

- De seneste CPI-data (forbrugerpriser, red.) var et opløftende signal om, at inflationen ikke accelererer, og data for forbruger og arbejdsmarkedet tyder på, at pengepolitikken er på et passende niveau i forhold til at lægge et nedadgående pres på inflationen, siger han ifølge Bloomberg News.

Samtidig udelukker han dog, at det kan blive aktuelt med højere renter.

- Jeg kan bare ikke se rentestigninger ske, lyder det ifølge mediet.

Den amerikanske centralbank har et mål om at bringe inflationen ned på 2 pct. Målingen for april lød på 3,4 pct. for inflationen og 3,6 pct. for kerneinflationen, hvor begge viste fald i forhold til måneden forinden.

Omkring klokken 16 ligger renten på den ledende tiårige statsobligation i 4,40 pct., og det er en anelse lavere, end før Waller gik på talerstolen.

.\\˙ MarketWire