Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Rentestigning forduftede efter centralbankkommentar

21/5 17:03

Det danske obligationsmarked indledte tirsdagens handel med let stigende renter, men ud på eftermiddagen vendte billedet, da et af de fremtrædende pengepolitiske medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, udelukkede, at det vil blive nødvendigt at hæve renten i USA yderligere.

- Jeg kan bare ikke se en renteforhøjelse ske, lød det fra Christopher Waller, der er styrerådsmedlem hos Federal Reserve, ifølge Bloomberg News.

Modsat har centralbanken heller ikke travlt med at sænke renten. Waller vurderer, at der er brug for "flere måneder" med "gode inflationstal", før han er klar til at sætte renten ned.

Den amerikanske centralbank har et mål om at bringe inflationen ned på 2 pct. Målingen for april lød på 3,4 pct. for inflationen og 3,6 pct. for kerneinflationen, hvor begge viste fald i forhold til måneden forinden.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte tirsdag uændret i 2,52 pct., efter at renten på papiret inden Wallers tale havde ligget i 2,54 pct.

Onsdag kan markedsdeltagerne i øvrigt se frem til referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve den 2. maj, hvor bankens ledende rente helt som ventet blev fastholdt på 5,25-5,50 pct.

Ifølge rentefutures venter markedsdeltagerne, at den ledende rente i USA ved årets udgang vil ligge på 4,90 pct.

.\\˙ MarketWire