Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Højt renteniveau øger indtjeningen fra kunderne hos Arbejdernes Landsbank

23/5 14:33

Det høje renteniveau har bidraget til højere indtjening på kundeaktiviteter, og nettorenteindtægterne hos Arbejdernes Landsbank er i årets tre første måneder steget markant i forhold til kvartalet sidste år.

Og det smitter da også direkte af på bundlinjen, hvor overskuddet efter skat lander 99 mio. kr. højere i 488 mio. kr. i forhold til perioden sidste år.

Selv kalder banken, som ejer 73 pct. af Vestjysk Bank, det for "en fornuftig start på året."

I årets tre første måneder steg nettorenteindtægterne til 829 mio. kr. fra 749 mio. kr. i første kvartal 2023. Nedskrivningerne var en tilbageførsel på 71 mio. kr. mod et minus på 47,8 mio. kr. første kvartal sidste år.

- Det er sket på baggrund af en stærk kreditkvalitet for koncernens privat- og erhvervskunder, skriver banken i regnskabet.

Arbejdernes Landsbank noterer sig i årets tre første måneder fortsat kundetilgang og vækst i udlånene med 2,5 pct. i perioden.

- Samlet er koncernens forretningsomfang steget med 5,5 mia. kr. svarende til 1,7 pct., skriver banken.

Banken fastholder da også forventningerne til overskuddet for hele året, der ventes at ligge i niveauet 2,0-2,4 mia. kr. før skat. Efter skat forventes et resultat på 1,4-1,8 mia. kr.

.\\˙ MarketWire