Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Teknologi trak fra efter Nvidia-regnskab

23/5 17:48

Teknologiaktierne skilte sig positivt ud på aktiebørserne i Europa torsdag efter en stærk regnskabspræstation fra amerikanske Nvidia onsdag aften, der lover godt for markedet for kunstig intelligens, AI, i den kommende tid.

Facit for dagen for det brede europæiske Stoxx 600-indeks blev et spinkelt plus på ca. 0,1 pct. efter en stigning til teknologisegmentet på 1,2 pct.

Forsyningsselskaberne trak omvendt ned med et fald på 2,7 pct. efter en kraftig nedtur til britiske National Grid.

En stærk prognose fra Nvidia, der er blevet synonymet med kunstig intelligens, AI, løftede torsdag den europæiske halvledersektor, herunder aktier som ASML, Infineon og ASM, som steg mellem 0,5 og 2,6 pct.

I London var der fokus på forsyningsselskabet National Grid, efter at selskabet præsenterede en enorm investeringsplan på 60 mia. pund og meddelte, at det vil gennemføre en kapitalforhøjelse på 7 mia. pund.

Det har sendt chokbølger gennem investorerne, der sendte aktien ned med 10,9 pct.

Aktiesalgets størrelse er "klart meget større end de scenarier, vi diskuterede i vores tidligere undersøgelse" pointerer analytiker Ahmed Farman fra finanshuset Jefferies, der også lægger vægt på, at investeringsplanen er "uden fortilfælde".

Den store investeringsplan kan kaste ordrer af sig til danske NKT, der i København steg 2,8 pct. til 605 kr.

.\\˙ MarketWire