Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk økonomi vokser i første kvartal - sunder sig efter sløjt 2023

24/5 08:23

Den tyske økonomi kom sig en smule i første kvartal i forhold til kvartalet før - og landede helt som ventet, viser de endelige tal fra det statslige tyske statistikbureau fredag morgen.

Målt i forhold til kvartalet før, voksede økonomien 0,2 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,2 pct. ifølge tal indsamlet af Bloomberg News. I fjerde kvartal skrumpede økonomien med 0,5 pct.

- Tysk økonomi er i en lille bedring. Opturen er dog fra et lavt udgangspunkt, så situationen er ikke prangende trods forbedringen, skriver Jeppe Juul Borre, der cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, og uddyber:

- Inflation og rentestigninger ramte Tyskland relativt hårdt, men nu ser det nu ud til, at Tyskland er ved at finde lidt fodfæste igen. Med stigning i den tyske erhvervstillid, inflationen under kontrol og opbremsning i rentestigninger, er der udsigt til at blive sat en smule gang i økonomien igen.

Set i forhold til samme kvartal året før var der tale om et fald på 0,2 pct. i det tyske bruttonationalprodukt (BNP) - også helt som ventet og som opgjort tidligere i den foreløbige opgørelse. Tallet er justeret for antal arbejdsdage i kvartalet.

I kvartalet før var på årsvæksten negative 0,2 pct., viser opgørelsen.

.\\˙ MarketWire