Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Renter bakkede let efter turbulent torsdag

24/5 17:03

Renten faldt let tilbage fredag oven på en begivenhedsrig torsdag, hvor der var rentestigninger over hele pladen.

Her var bagtæppet overraskende stærke PMI-tal for de amerikanske indkøbschefers syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, der gav endnu et signal om en fortsat bomstærk økonomi trods restriktive renter fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Samtidig viste tallene imidlertid også, at inputpriserne i fremstillingsindustrien er steget yderligere, hvilket øger bekymringen for et nyt opadgående pres på inflationen, vurdererr Nordea i en kommentar.

Det har skabt nye bekymringer om en vedholdende inflation. Fredag fik det både Federal Reserves Waller og Goldman Sachs til at skubbe forventninger om rentesænkninger frem til september. Tidligere havde storbanken spået juli.

Også den tyske centralbankchef og ECB-medlem Joachim Nagel var på talerstolen fredag, og han venter, at Den Europæiske Centralbank kan sænke renten for første gang i juni. Centralbanken bliver dog sandsynligvis nødt til at vente til september før næste nedsættelse finder sted, lød det ifølge Bloomberg News.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,59 pct. - 2 basispoint lavere end dagen forinden. Torsdag steg renten 7 basispoint til 2,61 pct. For blot en uge siden lå renten i 2,52 pct.

.\\˙ MarketWire