Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finsk centralbankchef: Tiden er moden til rentesænkning i juni

27/5 10:56

Inflationen bevæger sig vedvarende ned mod Den Europæiske Centralbanks målsætning på 2 pct., og derfor nærmer banken sig den første rentenedsættelse i denne cyklus.

Sådan lyder det i en kommentar fra Olli Rehn, der er chef for den finske centralbank, Suomen Pankki, på bankens hjemmeside.

- Inflationen bevæger sig mod vores 2 pct.-mål på en vedvarende måde, og tiden er således moden i juni til at lempe pengepolitikken og begynde at sænke renterne, siger Olli Rehn.

- Det forudsætter naturligvis, at den disinflationære trend fortsætter, og at der ikke er yderligere tilbagefald i den geopolitiske situation og energipriserne, fortsætter han.

Ifølge Olli Rehn har lønudviklingen på det seneste overtaget rollen som den største driver for inflationen fra energipriserne i euroområdet, men udviklingen er ikke voldsom, lyder det fra den finske centralbankchef, der også er medlem af ECB's Styrelsesråd.

- Fremad vil Styrelsesrådet fortsætte med at følge en dataafhængig tilgang fra møde til møde, når det skal fastsætte den relevante pengepolitiske indstilling. Vi vil sætte vores renter baseret på vores analyse af inflationsudsigterne, dynamikken omkring den underliggende inflation og styrken i den pengepolitiske transmission, siger Olli Rehn.

- Og vi forpligter os ikke til nogen rentesti på forhånd, fastslår han.

Styrelsesrådet hos ECB mødes til rentemøde igen den 6. juni. Indskudsrenten hos ECB er lige nu 4,00 pct.

.\\˙ MarketWire