Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Rentefald efter åbning for en anden rentenedsættelse til juli

27/5 17:01

En åbning for en anden rentenedsættelse til juli var mandag med til at sikre lavere renter på det danske statsobligationsmarked.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede mandag med et fald på 5 basispoint i 2,54 pct. efter et fald på 2 basispoint fredag.

Mandagens handel skete under lidt lavere aktivitet, da handlerne i USA havde fri på grund af Memorial Day, mens briterne blev hjemme grundet Spring Bank Holiday.

Først på mandagen var flere topfolk fra Den Europæiske Centralbank, heriblandt cheføkonom Philip Lane og den finske centralbankchef Olli Rehn ude at tale for en rentenedsættelse på rentemødet i næste uge.

De var dog også ude med kommentarer om, at timingen af den næste rentenedsættelse var mere uklar.

Her kom den franske centralbankchef Francois Villeroy med en håndsrækning til obligationsejerne, idet han foruden en nedsættelse i juni også åbnede døren for en til juli.

Blandt nøgletallene var mandagens vigtigste begivenhed en opgørelse af IFO-indekset fra Tyskland, der i maj skuffede ved at at udvikle sig fladt til 89,3, hvor økonomerne ventede en aflæsning på 90,4.

Den vigtige forventningskomponent viste en lidt mindre end ventet fremgang til 90,4, men Clemens Füst, der er chef for IFO, som laver opgørelsen, vurderer dog, at den tyske økonomi fortsat er på sporet til at arbejde sig ud af krisen.

.\\˙ MarketWire