Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Fransk centralbankchef sørgede for grøn dag for aktierne

27/5 17:53

På en dag uden input fra børserne i London og New York snakkede den franske centralbankchef renterne ned og aktierne op.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede mandag med en stigning på 0,3 pct.

Denne uge bliver tung på inflationstal, idet der både leveres foreløbige tal for forbrugerpriserne i en række af de største eurozonelande samt den samlede opgørelse for hele eurozonen.

De er især vigtige for rentens udvikling, hvor ECB's cheføkonom, Philip Lane, over for Financial Times fremhævede, at centralbanken er på vej med en rentenedsættelse på rentemødet i næste uge, men at den videre færd er mere uklar.

Senere mandag var den franske centralbankchef, Francois Villeroy, der også er medlem af Den Europæiske Centralbank, mere klar i mælet, da han ikke ville udelukke en anden rentenedsættelse til juli.

Kommentaren fra den franske centralbankchef var med til at sende renterne ned, og det var især med til at hjælpe forsyningsselskaberne, der endte med den største stigning blandt de 11 primære sektorer i Stoxx 600-indekset.

Blandt de største bevægelser i mandagens aktiemarked kan nævnes en fremgang på 5,6 pct. for Alstom, der blev løftet på et aktiesalg på 1 mia. euro, som den franske togproducent har gennemført for at nedbringe sin gæld.

Bakkafrost faldt 2,5 pct. på børsen i Oslo, efter at den færøske lakseopdrætter har fundet den smitsomme lakseanæmivirus på to af sine opdrætssteder.

.\\˙ MarketWire