Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stellantis vil lave hybrid-biler i Italien - planerne afhænger af støtte fra regering

27/5 17:53

Italiensk-franske-amerikanske Stellantis er parat til at lave endnu to hybrid-biler i Italien. Det oplyser kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Det sker i et forsøg på at formilde de lokale politikere, da Fiat-producenten har flyttet noget af produktionen til lande med lavere omkostninger.

Stellantis vil samle hybridversioner af en Jeep-model på produktionen i Melfi i det sydlige Italien og Fiat 500 på Mirafiori-fabrikken i Torino, siger kilderne.

Samtidig vil hybridmodellerne kunne tage noget af en længerevarende nedtur for elbiler, skriver Bloomberg News.

Tiltaget vil betydet, at bilkoncernen måske kan nå sit mål om at producere 1 mio. køretøjer årligt i Italien i 2030 mod omkring 750.000 sidste år, selv om efterspørgslen efter elbiler aftager.

De italienske planer vil dog afhænge af niveauet af støtte, som koncernen kan få fra regeringen og fagforeningerne, siger kilderne.

Tidligere på måneden blev snesevis af Fiat Topolinos beslaglagt af myndighederne i Italien, som sagde, at bilerne bar det nationale flag på trods af at være samlet i Marokko. Stellantis har også være nødsaget til at døbe en Alfa Romeo-sportsvogn om, da bilen er fremstillet i Polen.

Stellantis producerer bilmærkerne Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot og Vauxhall.

Aktien steg 1,5 pct. mandag på børsen i Milano.

.\\˙ MarketWire