Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til stille rentestart med fokus på forbrugertillid

28/5 07:04

Mandag var en stille dag på finansmarkederne uden større nøgletal, og tirsdag ligner også en af de mere stille af slagsen, hvor markedsdeltagernes fokus primært vil være rettet mod eftermiddagens amerikanske forbrugertillid.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede mandag med et fald på 5 basispoint i 2,54 pct. efter et fald på 2 basispoint fredag.

Det amerikanske obligationsmarked havde lukket mandag på grund af Memorial Day, og handlen siden fredag er først kommet i gang natten til tirsdag, hvor den den toneangivende amerikanske tiårige rente ligger på 4,46 pct. sammenlignet med 4,47 pct. fredag.

Tirsdag eftermiddag klokken 16 præsenteres den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board, hvor der i maj ventes et yderligere fald til 96,0 efter at opgørelsen for april viste et dyk til 97,0 fra 103,1 i marts.

Faldet til det laveste niveau siden juli 2022 var drevet af amerikanernes forværrede syn på arbejdsmarkedet og udsigter for en forringet økonomi.

- Fortsætter forbrugertilliden med at falde i maj, kan det presse renterne ned, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

Ugen byder på en række tunge inflationstal fra blandt andet de store eurozonelande samt den samlede opgørelse for hele eurozonen på fredag. Den amerikanske PCE-kernedefaltor offentliggøres også fredag.

Tirsdag formiddag lander Den Europæiske Centralbanks forventninger til udviklingen i forbrugerpriserne på et og tre års sigt. Her ventes på et års sigt et fald til 2,9 pct. i april fra 3,0 pct. i marts og på tre års sigt ses en gentagelse på 2,5 pct.

En række centralbankdirektører er på talerstolene i løbet af tirsdagen.

Tirsdag morgen er både Loretta Mester og Michelle Bowman klar ved en begivenhed hos Bank of Japan, hvor de blandt andet skal tale om effekterne af konventionelle og ukonventionelle pengepolitiske instrumenter. Samme tid og sted er ECB’s Isabel Schnabel deltager ved en paneldebat om prisdynamik og pengepolitiske udfordringer.

Flere centralbankdirektører fra ECB er på talerstolen tirsdag eftermiddag i form af Klaas Knot og Mario Centeno, mens den amerikanske centralbanks Neel Kashkari taler klokken 15.55 ved Barclays forum om international pengepolitik, mens Lisa Cook og Mary Daly taler ved en paneldebat om kunstig intelligens og økonomien.


.\\˙ MarketWire