Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Matas i topform efter regnskab mens Trifork får hug for nedjustering

28/5 09:16

Matas bliver belønnet for sit regnskab og nye langsigtede prognoser, mens it-selskabet Trifork er hårdt presset af en nedjustering.

Blandt eliteaktierne fortsætter Vestas opturen med et plus på 0,9 pct. til 199,75 kr., efter mandagens fremgang på 4,6 pct., hvor aktien var båret højere af en kombination af lavere renter og udsigten til en fast og ubetinget ordre til en stor vindmøllepark i Nordsøen.

Samlet er C25-indkset også i grønt tirsdag morgen med et plus på 0,2 pct. til 1993,84 efter en solid fremgang på 0,9 pct. mandag.

MATAS VIL ØGE OMSÆTNINGEN MED 50 PCT. I LØBET AF DE NÆSTE FIRE ÅR

Matas leverede en stor fremgang i omsætning og driftsindtjening i fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2023/2024, da skønhedsplejekoncernen var hjulpet af opkøbet af svenske Kicks.

Matas holder tirsdag også kapitalmarkedsdag og i den forbindelse har selskabet leveret en ny strategi "Win the Nordics" samt en prognose om at nå en omsætning på over 10 mia. kr., og lønsomheden målt på EBITDA-marginen før særlige poster vil nå 15-16 pct. i 202728.

Målt på omsætningen vil det være cirka en halv gang mere end de 6,7 mia. kr., der blev opnået i 2023/24.

Matas stiger 4,2 pct. til 128,80 kr., og dermed fortsætter de positive takter efter en fremgang på 3,0 pct. mandag.

TRIFORK SER VEDVARENDE SLØVT FORRETNINGSMILJØ OG NEDJUSTERER

It-virksomheden Trifork nedjusterer forventningerne til året, da mængden af nye ordrer har ladet vente på sig.

Der ventes nu en omsætning på 220-230 mio. euro mod før 230-240 mio. euro.

Samtidig ventes driftsresultatet på EBIT-niveau for hele koncernen nu at lande på 17-21 mio. euro mod tidligere ventet 21,5-25,5 mio. euro.

Trifork, der gentog sine forventninger for tre uger siden i forbindelse med regnskabet for første kvartal, melder nu om et "vedvarende sløvt forretningsmiljø", hvor kunderne er længere tid om at beslutte sig.

Samtidig er der ikke kommet den aktivitet fra kunderne i den offentlige sektor i Danmark, der var ventet i årets første fem måneder.

Trifork-aktien dykker 8,5 pct. til 115,60 kr.

PER AARSLEFF FASTHOLDER NYLIGT OPJUSTEREDE FORVENTNINGER

Entreprenørselskabet Per Aarselff fastholder tirsdag morgen forventningerne til det forskudte regnskabsår 2023/24, der blev opjusteret den 14. maj.

Ligeledes gentages de foreløbige tal for omsætning og drift for det forskudte første halvår.

Aarsleff, som også annoncerer et aktietilbagekøbsprogram på 150 mio. kr., kommer fra start med en stigning på 2,4 pct. til 387 kr.

SP GROUP FÅR LØFTET KURSMÅL

SP Group har sent mandag fået hævet sit kursmål til 275 kr. fra 230 kr. af finanshuset Carnegie.

Finanshuset gentager ved samme lejlighed anbefalingen "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

SP Group-aktien fortsætter opturen med et plus på 2,4 pct. til 259 kr. efter mandagens fremgang på 3,3 pct., der kom i kølvandet af et regnskab for første kvartal med fremgang på både top- og bundlinje.


.\\˙ MarketWire