Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Få og små udsving - fokus rettet mod amerikansk forbrugertillid

28/5 11:39

Der er ikke meget at skrive hjem om fra handlen med obligationer tirsdag middag. Udsvingene har været små og få - og fokus er primært rettet mod eftermiddagens amerikanske forbrugertillid.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger tirsdag middag i morgenens udgangspunkt i 2,55 pct. - 1 basispoint højere end mandag.

Tirsdag eftermiddag klokken 16 præsenteres den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board, hvor der i maj ventes et yderligere fald til 96,0 efter at opgørelsen for april viste et dyk til 97,0 fra 103,1 i marts.

Faldet til det laveste niveau siden juli 2022 var drevet af amerikanernes forværrede syn på arbejdsmarkedet og udsigter for en forringet økonomi.

- Fortsætter forbrugertilliden med at falde i maj, kan det presse renterne ned, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

Ugen byder på en række tunge inflationstal fra blandt andet de store eurozonelande samt den samlede opgørelse for hele eurozonen på fredag. Den amerikanske PCE-kernedefaltor offentliggøres også fredag.

Tirsdag formiddag kom der forventninger til udviklingen i forbrugerpriserne på et og tre års sigt fra Den Europæiske Centralbank.

Priserne ses stige med 2,9 pct. over de næste 12 måneder viser opgørelsen for april, efter at opgørelsen for marts viste en forventning om en prisstigning på 3,0 pct., skriver Bloomberg News. Det var det laveste niveau siden september 2021 og helt som ventet blandt økonomer adspurgt af Bloomberg News.

Målingen for prisudviklingen over de næste tre år falder til 2,4 pct. i april fra 2,5 pct., hvor økonomerne havde ventet en fastholdelse.

Flere centralbankdirektører fra ECB er på talerstolen tirsdag eftermiddag i form af Klaas Knot og Mario Centeno, mens den amerikanske centralbanks Neel Kashkari taler klokken 15.55 ved Barclays forum om international pengepolitik, mens Lisa Cook og Mary Daly taler ved en paneldebat om kunstig intelligens og økonomien.

.\\˙ MarketWire