Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Uens retning på stille dag - svensk biotekselskab i kurshop på købstilbud

28/5 12:08

De store europæiske aktiemarkeder kæmper tirsdag med at finde retningen med fald i Paris og London og plus i Frankfurt, efter at inflationsforventningerne hos forbrugere i euroområdet faldt i april ifølge Den Europæiske Centralbank. Det styrker centralbankens planer om at påbegynde rentenedsættelserne i forbindelse med rentemødet i næste uge.

- Centralbanken virker meget håndfast, nu da inflationen i euroområdet falder vedvarende, siger Susannah Streeter, investerings- og markedsanalytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Mandag sagde den franske centralbankchef, Francois Villeroy, at der kan komme rentenedsættelser i både juni og juli. 92 pct. af markedsdeltagerne venter en europæisk rentenedsættelse på rentemødet den 6. juni, og 13,5 pct. venter endnu en i juli, viser data fra Bloomberg News.

Det er makrodata, der driver markedsbevægelserne i denne uge, hvor det er tyndt med nyt fra selskaberne selv, efter regnskabssæsonen er blomstret af. Ifølge Reuters har 90 pct. af de europæiske selskaber aflagt regnskab.

Tirsdag middag falder det brede aktieindeks Stoxx 600 0,1 pct.

I toppen ligger det britiske onlinesupermarked Ocado med et plus på 7,9 pct. til 403,20 pence, efter finanshuset JP Morgan har skruet kursmålet op til 450 pence fra 350 pence.

Man skal dog lidt ud i hjørnerne af Europa for at finde en kursraket denne tirsdag. I det svenske stiger biotekselskabet Calliditas Therapeutics massivt på Stockholmsbørsen oven på et milliardstort købstilbud fra japanske Asahi Kasei.

Buddet lyder på 208 svenske kr. per aktie, svarende til samlet 11,8 mia. svenske kr., eller 7,7 mia. kr., og bakkes op af Calliditas' bestyrelse.

Calliditas brager i vejret med 78 pct. til 202 svenske kr.

.\\˙ MarketWire